Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis helpt gewonden Dicky Woodstock Festival
6 augustus 2012 |

Rode Kruis helpt gewonden Dicky Woodstock Festival

14 vrijwilligers van het Rode Kruis hebben afgelopen zaterdag eerste hulp verleend bij het Dicky Woodstock festival. Op dat festival in het Overijsselse dorp Steenwijkerwold raakten 15 mensen gewond toen door noodweer een grote feesttent instortte. De Rode Kruis hulpverleners hebben direct 112 gebeld nadat ze gealarmeerd werden. Daarna hebben ze geholpen om de slachtoffers onder het doek vandaan te halen en zijn ze eerste hulp gaan verlenen.

Volgens Rode Kruis hulpverlener Marinus Stuiver waren de festivalbezoekers niet in paniek. Wel was het volgens hem door het noodweer lastig werken, want de hagelstenen kwamen zo goot als eieren uit de lucht vallen. De meeste mensen konden direct na de hulp van het Rode Kuis naar huis, maar zo’n 15 mensen moesten naar de ambulances worden gebracht. De hulpdiensten waren volgens Stuiver snel ter plaatsen om de gewonden naar het ziekenhuis te brengen. De vrijwilligers van het Rode Kruis hebben mensen geholpen met botbreuken, kneuzingen en schaaf- en snijwonden.
 
Het noodweer kwam heel onverwacht opzetten, aldus Stuiver. We hebben nog geluk gehad dat het noodweer zo vroeg kwam. Nu waren er nog relatief weinig mensen in de tent, een paar honderd, terwijl dat er later op de avond duizenden zouden zijn geweest. Het had dan veel slechter af kunnen lopen”, concludeert de Rode Kruis hulpverlener.