Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Gisella voor het eerst actief bij de Vierdaagse
19 juli 2012 |

Gisella voor het eerst actief bij de Vierdaagse

Vrijwilliger Gisela Kist (22) werkt in gehandicaptenzorg. Dit jaar is ze voor het eerst actief op de Vierdaagse.


"Mijn werk in de zorg vul ik graag aan met vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld voor de stichting Meereizen. Een vriendin van me is al heel lang vrijwilliger bij het Rode Kruis, volgens mij al sinds haar achtste! Haar enthousiasme is op mij overgeslagen en vervolgens heb ik de cursussen reanimatie & AID en EHBO gevolgd bij het Rode Kruis. Met die kennis op zak heb ik geholpen bij regionale evenementjes en nu ga ik voor het eerst drie dagen mee tijdens de Vierdaagse. We zijn hier met een heel team blarenprikkers. Ik had nog nooit blaren geprikt, dus heb ik nog snel een cursus wandelletsel gevolgd. Dat kan allemaal bij het Rode Kruis.

De sfeer tijdens de vierdaagse is geweldig! De saamhorigheid en gezelligheid, iedereen praat met elkaar.  De wandelaars zijn zo dankbaar en hoe kapot hun voeten ook zijn, ze blijven lachen, wat een doorzettingsvermogen. Zo was er een dame die net een chemokuur heeft afgerond en ondanks haar kapotte voeten toch wil doorlopen. Dat getuigt van lef en motiveert mij om haar voeten weer op te peppen.

Na een dag blaren prikken gaan we samen eten en feesten in de stad. Volgend jaar kom ik weer, dan wil ik ook “het veld” in. Desnoods kom ik alleen, want ik heb nu al zoveel nieuwe vrienden gemaakt.
 
Een belevenis de Vierdaagse!