Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Glazen Huis dit jaar in Eindhoven en in 2011 in Leiden
11 mei 2010 |

Glazen Huis dit jaar in Eindhoven en in 2011 in Leiden

Vier steden streden de afgelopen tijd om het Glazen Huis rond de kerst een plein te bieden: Eindhoven, Leiden, Nijmegen en Zwolle. De keuze viel voor 2010 op Eindhoven en voor 2011 op Leiden. Beide steden bieden het Glazen Huis een perfecte locatie en presenteerden een uitstekend plan.

 
Voor de komende editie van 3FM Serious Request staat het Glazen Huis in Eindhoven. Dit maakten dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zojuist op 3FM bekend. Giel Beelen was in Eindhoven om het gemeentebestuur van de stad het nieuws te brengen. Grote verrassing was dat DJ Annemieke Schollaardt tegelijkertijd naar Leiden ging om daar de keuze voor 2011 te presenteren.
 
Vier steden streden de afgelopen tijd om het Glazen Huis rond de kerst een plein te bieden: Eindhoven, Leiden, Nijmegen en Zwolle. De keuze viel voor 2010 op Eindhoven en voor 2011 op Leiden. Beide steden bieden het Glazen Huis een perfecte locatie en presenteerden een uitstekend plan om de eigen regio te mobiliseren voor de inzameling die 3FM samen met het Rode Kruis jaarlijks met Serious Request doet. De afgelopen maanden toonden meer dan tien steden interesse om als gastheer op te treden voor 3FM Serious Request 2010 en dienden daartoe plannen in. Op 11 maart werd door 3FM de shortlist met de vier steden bekendgemaakt.  
 
3FM zendermanager Wilbert Mutsaers: "Door nu naast de stad van dit jaar, tegelijk de stad voor volgend jaar te bepalen, krijgen 3FM en Leiden meer tijd om 3FM Serious Request 2011 voor te bereiden. Vanaf januari 2011 kunnen geïnteresseerde steden zich melden voor de editie van 2012. De anderhalf jaar voorbereidingstijd die een stad nu krijgt, kan de actie ten goede komen. Ik wil alle steden bedanken die zich hebben gemeld. Het is indrukwekkend om te zien hoe groot het enthousiasme is. Ook Zwolle en Nijmegen blijven kanshebbers als gastheer voor het Glazen Huis in de toekomst. We kijken uit naar het verblijf in Eindhoven en volgend jaar in Leiden. Het thema van 3FM Serious Request 2010 zal komende tijd worden vastgesteld. Op dit moment zijn we in overleg met het Rode Kruis en de landen die dit jaar samen met ons actie gaan voeren vanuit een eigen Glazen Huis, zoals België, Zweden, Zwitserland en Kenia".
 
3FM Serious Request
Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.
 
In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST € 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat en in 2009 ook het Zwitserse radiostation DRS 3 samen met Schweizer Fernsehen. In 2008 bracht de actie in Nederland € 5.637.937 euro op voor vluchtelingenhulp. In 2009 (Groningen) is de Nederlandse opbrengst voor de bestrijding van malaria € 7.113.447,-