Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Goed voorbereid aan de start van de Vierdaagse
21 juli 2010 |

Goed voorbereid aan de start van de Vierdaagse

De weersverwachtingen voor de start van de Vierdaagse komen meer dan uit. Voor het middaguur stijgt het kwik al boven de 30 graden uit. Maar het doet niets af aan de sfeer onder de wandelaars.

 
De weersverwachtingen voor de start van de Vierdaagse komen meer dan uit. Voor het middaguur stijgt het kwik al boven de 30 graden uit. Maar het doet niets af aan de sfeer onder de wandelaars. Ook de 400 Rode Kruis vrijwilligers die de Eerste Hulp voor hun rekening nemen, zijn enthousiast. Maar nog belangrijker, ze zijn goed voorbereid.
 
Hitte
"Dit jaar hadden we extra voorzorgsmaatregelen genomen tegen de hitte. En dat was zeker geen overbodige luxe." Aan het woord is Han Pelster, manager Eerste Hulp en plaatsvervangend projectleider van de Rode Kruis inzet tijdens de Vierdaagse. "Vorig jaar behandelden we gemiddeld 86 wandelaars per dag, gisteren zaten we op 388. Dit komt vooral door de hitte.Wandelaars vertrekken extra vroeg en willen goed doorlopen om voor de ergste hitte binnen te zijn. En dan gebeurt het wel dat mensen over de finish letterlijk neerstorten. Maar natuurlijk hebben we ook 'gewone' behandelingen, zoals het doorprikken van blaren."
 
Zorg voor elkaar
Het Rode Kruis is altijd present tijdens Europa's grootste wandelevenement. Vrijwilligers op de herkenbare Rode Kruisposten bieden gestrande wandelaars Eerste Hulp, wat te drinken en bemoedigende woorden. Dit jaar is er zelfs een speciale stand waar voetmassages gegeven worden. Veel vrijwilligers komen jaarlijks terug. Voor de geroemde geweldige sfeer tijdens het evenement, maar ook voor de gezelligheid onderling. Pelster: "Het is best zwaar werk. Zeker zoals dit jaar tijdens de start, waarbij het aantal behandelingen meer dan verviervoudigd is. De vrijwilligers zorgen niet alleen voor de wandelaars, maar vangen ook elkaar op, wanneer de vermoeidheid toeslaat. De voormalige slogan van het Rode Kruis 'Zorg voor Elkaar' gaat dit jaar zeker op."
 
Sponsoren:
Zoll, Medivent, Radbout UMC/med.microbiologie, Abott Diabetes Care, Ambu bv Gouda, Data2track, Telecom Service Groep Leek, BTS, CSU-Hokatex, Lito heftruck, Hertel vluchttrap, Ricoh kopieerapparaten, Connexxion, Hanos, Albron, Compeed.
 
‚Äč