Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Zo overleef je zwarte zaterdag!
28 juli 2016 |

Zo overleef je zwarte zaterdag!

​​​​​​​​​Wie met de auto op vakantie ​gaat, kent het zeker: je hebt het snikheet, de kinderen blijven maar jengelen, er staat overal file en je kunt het maar niet eens worden over de te volgen route.  Veel vakantiegangers vrezen Zwarte Zaterdag, maar met de juiste voorbereidingen komt het allemaal goed. Check de tips en voor je het weet kun je genieten van la Douce France.

​​auto.png​​Beeld: La Croix Rouge

​Water

Zorg voor voldoende water onderweg. Door warmte en zweten heb je meer vocht nodig. Wil je koud water? Vries dan een paar flesjes water in. Wikkel ze in een handdoek, zodat het langer koud blijft. 

Rust

Autorijden met warm weer is vermoeiend. Stop wat vaker tussendoor dan en wissel  af wie er rijdt. Zet tijdens de tussenstop alle deuren even op zodat het even lekker kan doorwaaien. 

Airco

Heb je een airconditioning? Natuurlijk zet je hem aan. Pas wel even op bij het uitstappen, de hitte kan je overvallen. Wie geen airconditioning heeft, kan het beste de ramen schuin tegen elkaar open zetten. Zo maak je optimaal gebruik van de rijwind. 

Zonwering

Zorg voor goede zonwering aan de binnenkant van de raampjes. Vooral als je met kinderen rijdt, is het fijn als zij niet direct in de zon zitten. Voor de temperatuur in de wagen is het natuurlijk ook beter om de zon zo veel mogelijk buiten te houden.

Parkeren

Probeer de auto zoveel mogelijk in de schaduw te parkeren. Of dek ​de voor- en achterruit af met zonwerende folie, karton of een doek. Let op! Laat kinderen en dieren nooit alleen achter in een afgesloten auto achter, zelfs niet met het raampje op een kier. De temperatuur in een stilstaande auto kan in tien minuten, met tien graden oplopen. Dat kan levensgevaarlijk zijn.

EHBO op zak 

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook als je op vakantie bent. Dus wil jij meteen kunnen opzoeken wat je moet doen als je kind door een wesp gestoken is, of uitzoeken hoe te handelen als je partner een zonnesteek heeft? Download de EHBO-app op je telefoon.
 
 

Artikel delen?