Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Grote bijdrage voor hulpverlening slachtoffers orkaan Sandy
9 november 2012 |

Grote bijdrage voor hulpverlening slachtoffers orkaan Sandy

Het Nederlandse Rode Kruis heeft een grote bijdrage van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gekregen om de slachtoffers van orkaan Sandy te ondersteunen. De Nederlandse regering liet vrijdagmiddag weten een half miljoen Euro (500.000 E) beschikbaar te stellen om extra hulp te kunnen bieden op Cuba, Haiti en Jamaica. Op de eilanden zijn niet alleen tienduizenden huizen verwoest, maar zijn ook de voorzieningen voor schoon drinkwater en elektriciteit beschadigd.


Veel geld nodig
De bijdrage van Buitenlandse Zaken is zeer welkom, want er is grote behoefte aan extra geld om de tienduizenden ontheemden te kunnen helpen met onderdak, schoon drinkwater en dekens, maar ook aan keukensets, dekzeilen en hygiëne pakketten.
Het Nederlandse Rode Kruis heeft hier donderdag 8 november rekeningnummer 6251 voor opengesteld.  

Verwoesting en chaos
In Cuba is de chaos groot. De sterke wind en regenval troffen 1 miljoen mensen en hebben meer dan 32.000 huizen verwoest. De vrijwilligers van het Rode Kruis helpen bij het uitdelen van hulpgoederen en bij de opvang van mensen in tijdelijke kampen. In Haiti, waar meer dan 18.000 families zijn getroffen, duizenden huizen verwoest werden, maar ook veel van de gewassen verloren gingen, is de noodtoestand uitgeroepen. De hulpverlening van het Rode Kruis richt zich, naast het uitdelen van hulpgoederen en het verlenen van onderdak, ook op aandacht voor hygiëne, sanitatie en herstel van levensonderhoud. Ook in Jamaica helpt het Rode Kruis families die door de orkaan hun huis en gewassen hebben verloren. Meer dan 3400 families hebben dringend hulp nodig.