Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Grote zorg om water in Gaza
15 juli 2014 |

Grote zorg om water in Gaza

Het geweld in de Gazastrookt zorgt voor een schrijnend tekort aan drinkwater. Honderdduizenden mensen zitten nu zonder en dit aantal zal naar verwachting de komende dagen snel groeien.

Risico's

De water-infrastructuur in de Gazastrook was al fragiel en raakt nu door het geweld  beschadigd of vernietigd. Ook elektriciteitssystemen werken niet of nauwelijks omdat ze beschadigd raakten door het geweld. Het is bovendien erg onveilig om de broodnodige reparaties uit te voeren, zo blijkt uit het feit dat verscheidene gemeentelijke water-techneuten om het leven kwamen tijdens hun werk. Schoon drinkwater wordt steeds schaarser, terwijl de temperaturen op dit moment erg hoog zijn. Wanneer water vervuild raakt en ook de riolen niet werken, neemt ook het risico op ziekten toe.

Meer hulp nodig

Het Rode Kruis heeft de afgelopen dagen, in samenwerking met de autoriteiten, hulp geboden om noodreparaties uit te voeren bij waterinstallaties en sanitaire faciliteiten, maar er is dringend meer hulp nodig.

Steun het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt direct bij rampen en conflicten en redt daarmee levens. Help ons om de slachtoffers van het geweld in Gaza te helpen. Doneer nu online of maak een gift over op IBAN NL19 INGB 0000 007 244.