Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Help slachtoffers aardbeving Haiti
22 januari 2010 |

Help slachtoffers aardbeving Haiti

​De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), waar het Rode Kruis deel van uitmaakt, hebben gironummer 555 opengesteld voor de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Haïti.

 
Hoewel de exacte gevolgen van de aardbeving nog moeilijk zijn in te schatten, lijkt het om een ramp van enorme omvang te gaan. In Port-au-Prince, de 2 miljoen inwoners tellende hoofdstad van Haïti, heerst grote chaos. Gevreesd wordt voor het leven van duizenden mensen. De beelden laten zien dat een groot deel van de hoofdstad verwoest is.
 
SHO voorzitter Farah Karimi:''Deze aardbeving is een catastrofe voor het armste land van het westelijk halfrond. Meer dan 85 procent van de bevolking van Haïti leeft al in grote armoede. Het land is nog niet eens hersteld van de cyclonen van 2008. Hulp is nu dringend nodig voor de slachtoffers op Haïti, wij doen een beroep op de Nederlandse bevolking.''
 
De SHO leden zijn al vele jaren actief in Haïti en in staat om effectieve hulp te bieden.
 
De Samenwerkende Hulporganisaties zijn: ICCO & Kerk in Actie, Cordaid, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, World Vision, Tear, Save the Children Terre des Hommes en UNICEF Nederland.

www.giro555.nl

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda van Santen, persvoorlichter SHO, telefoon: 06-22388699/ Jolanda.van.Santen@oxfamnovib.nl