Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Help Syrische vluchtelingen in Turkije de winter door
12 november 2012 |

Help Syrische vluchtelingen in Turkije de winter door

Het Rode Kruis gaat samen met de lokale partner, de Turkse Rode Halve Maan, de hulpverlening in Turkije uitbreiden. Die zal veel meer gericht zijn op het overwinteren van de Syrische vluchtelingen in de tenten waar ze nu verblijven. De organisatie heeft daarvoor 25 miljoen euro extra nodig.

In Turkse vluchtelingenkampen verblijven ongeveer 110.000 Syriërs, mede door de zware gevechten in Aleppo en andere Syrische steden. Volgens de UNHCR zal het aantal vluchtelingen naar het buurland de komende maanden gigantisch zal toenemen.
 
Met de winter in aantocht gaat het Rode Kruis kookoventjes, kacheltjes en dekens uitdelen. De hulpverleningsorganisatie wil de komende maanden 170.000 Syrische vluchtelingen in het grensgebied en in de vluchtelingenkampen helpen de winter door te komen.

Het Rode Kruis en de Rode Halve Maan bieden sinds april van dit jaar onderdak, voedsel en hygiënepakketten aan de Syrische vluchtelingen, waaronder in alle 14 vluchtelingenkampen bij de Turks-Syrische grens. De hulporganisatie helpt ook in Syrië zelf, en de buurlanden Irak, Jordanië en Libanon.
 
 

 

Doneer direct