Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Het Nederlandse Rode Kruis ondersteunt noodhulp en wederopbouw in Vietnam
21 oktober 2013 |

Het Nederlandse Rode Kruis ondersteunt noodhulp en wederopbouw in Vietnam

In de afgelopen weken teisterden typhoons Wutip en Nari het midden van Vietnam. Er zijn doden en een groot aantal gewonden te betreuren. Daarnaast hebben ze aanzienlijke schade aan huizen, gewassen, scholen en andere nutsvoorzieningen aangericht. Het Nederlandse Rode Kruis stelt EUR 150.000 beschikbaar aan het de oproep van het Internatonale Rode Kruis(IFRC).


Noodhulp

De doelstelling van het Rode Kruis is om noodhulp te geven aan 7,500 gezinnen (ca. 37.500 personen). De ondersteuning bestaat uit hulp met het repareren van de huizen, de bevolking weer aan het werkkrijgen, toegang tot veilig water en voorlichting over hygiëne.  Gedelegeerde Paul van der Laan, die gestationeerd is in Hanoi zegt: “de mensen in de getroffen gebieden hebben zichzelf relatief goed beschermd tegen deze sterke typhoons, maar er is wel veel schade aan de huizen en gewassen. Dit is iets wat de mensen moeilijk zonder hulp van buitenaf kunnen herstellen, daarom is de hulp van het Rode Kruis noodzakelijk."

Bezoek

De Nederlandse Ambassadeur in Vietnam, Z.E. Joop Scheffers bracht op 14 oktober een bezoek aan de voorzitter van het Vietnamese Rode Kruis, Dhr. Nguyen Hai Duong, om een hart onder de riem te steken. Dhr. Scheffers deelde de hoop dat de hulp uit Nederland een directe invloed zal hebben op het herbouwen van de levens van de getroffen gezinnen. Hij gaf ook aan onder indruk te zijn van de weerbaarheid van de Vietnamese bevolking die jaar na jaar goed te maken krijgt met natuurrampen.  

Doneer direct en steun het Rode Kruis Start je eigen actie en help een ander!  Aanmelden nieuwsbrief Word nu ook vrijwilliger Volg het Rode Kruis via Twitter Volg het Rode Kruis op Google + Volg het Rode Kruis op LinkedIn