Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Het Nederlandse Rode Kruis opent Welkom Winkels voor vluchtelingen
7 september 2015 |

Het Nederlandse Rode Kruis opent Welkom Winkels voor vluchtelingen

​#VluchtelingenHet Rode Kruis gaat op verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de giften en andere acties coördineren voor vluchtelingen in Nederland. De hulporganisatie gaat daarom welkom winkels openen in de buurt van asielzoekerscentra. Ook lanceert het Rode Kruis op 7 september 2015 om 18.00 uur een platform voor hulpinitiatieven voor vluchtelingen in Nederland.

opvang-macedonie-640.jpg​​​ Voor de opvang van asielzoekers in Nederland is vooral behoefte aan winterkleding, fietsen en toiletartikelen, zoals shampoo en tandpasta.

 

Giro 6868
Vluchtelingen komen aan zonder bezittingen en zijn na een heftige reis vaak getraumatiseerd. Hulp voor deze mensen is hard nodig. Daarom roept het Rode Kruis op om in actie te komen voor deze mensen in nood. De organisatie vindt het hartverwarmend dat het Nederlandse publiek meeleeft met vluchtelingen, maar benadrukt dat een financiële bijdrage vaak effectiever is dan het leveren van goederen. Ze roept daarom de Nederlanders op de vluchtelingen vooral financieel te ondersteunen op Giro 6868.

Specifieke richtlijnen
Het Rode Kruis, COA en vluchtelingenwerk krijgen veel vragen van mensen die willen weten hoe zij kunnen helpen. Er is op dit moment een overvloed aan knuffels en speelgoed, maar er is voor asielzoekers in Nederland vooral behoefte aan warme winterkleding voor mannen, fietsen en toiletartikelen zoals shampoo. Wie toch graag spullen wil geven, raden wij aan om zich te houden aan specifieke richtlijnen. Alleen op die manier kan ervoor worden gezorgd dat de goederen daadwerkelijk gebruikt gaan worden.

Meer winkels
Deze week opent het Rode Kruis een aantal Welkom Winkels in Nederland nabij asielzoekerscentra. In deze winkels kunnen spullen worden afgegeven waar op dat moment behoefte aan is. Het Rode Kruis geeft de spullen uit de winkel door aan de asielzoekerscentra. Vandaag opent de eerste winkel in Goes. Later deze week openen andere winkels nabij asielzoekerscentra in Nederland. Via www.hulpvoorvluchtelingen.nl​ en social media zal het Rode Kruis communiceren aan wat voor spullen er behoefte is.

 

60 Miljoen mensen op de vlucht 

60 Miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor conflict en geweld in eigen land. Zij hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Water, huisvesting, voedsel en medische zorg. Laat ons niet kiezen.

Of geef op Giro 6868, IBAN-nummer NL83 INGB 0000 0068 68 (6 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.