Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws In gesprek tijdens Week van de Dialoog
25 oktober 2010 |

In gesprek tijdens Week van de Dialoog

Van 1 tot 7 november 2010 vindt de derde Nationale Week van de Dialoog plaats. In heel Nederland gaan zo’n 14.000 mensen twee uur lang met elkaar in gesprek aan één van de 1500 dialoogtafels. Het Nederlandse Rode Kruis is partner van Nederland in Dialoog. Op 1 november vindt op het verenigingskantoor in Den Haag de officiële kick-off van de Week van de Dialoog plaats. 

 

Tijdens een ontbijtsessie gaan verschillende genodigden met elkaar in gesprek over het thema ´Ik en de stad´. Aan de dialoogtafels zitten onder andere medewerkers van het Ministerie van Justitie, studenten en medewerkers van De Haagse Hogeschool, medewerkers van het Rode Kruis en organisatoren van de Dag van de Dialoog.
 
De ontbijtsessie is de start van de estafette van Dialoogdagen door het hele land met in totaal 1500 dialogen, die eindigt op 6 november in Rotterdam met een feestelijke afsluiting.  Elke stad vult de Dag van de Dialoog op eigen wijze in. Ook het Rode Kruis doet mee met elke dag een dialoog. Zo heeft het Rode Kruis in Groningen 14 dialoogtafels.

Het doel van Nederland in Dialoog is om mensen met elkaar in gesprek te brengen over lokale thema´s. Door de dialoog komen onderwerpen boven tafel die anders onbesproken blijven. Kennis over elkaar wordt vergroot en het wederzijdse respect neemt toe.