Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Honderd keer hardlopen voor het Rode Kruis
21 augustus 2016 |

Honderd keer hardlopen voor het Rode Kruis

Toen Perry Boomsluiter eind december nadacht over het goede doel waar hij zich in 2016 aan wilde verbinden, was zijn keuze snel gemaakt. De vluchtelingenproblematiek greep hem zo aan, dat hij koos voor het Rode Kruis. En hij wilde meer doen dan alleen maar geld overmaken. Hij ging een sportieve uitdaging aan: honderd keer hardlopen met honderd verschillende mensen.

Hardloper 100_640.png
Perry Boomsluiter loopt 100 keer voor het Rode Kruis.

Hij loopt minimaal tien kilometer per keer en voor elke kilometer doneert Perry vijftig cent aan het Rode Kruis. Van zijn hardloopmaatjes verwacht hij minimaal dezelfde investering. Inmiddels heeft dat al 750 euro opgeleverd en Perry zit pas op 26 ‘runs’. Een kwart van het totaal. Geveld door een voetblessure moest de Rotterdamse ondernemer namelijk een poosje stoppen met hardlopen. Inmiddels is hij weer ‘up and running’. ​

Vakantie

Perry moet nog behoorlijk doorlopen om de honderd voor het einde van dit jaar te halen. “Maar dat moet makkelijk lukken”, zegt de Rotterdammer. “Drie keer per week tien kilometer is prima te doen. Ik ga gewoon het hele jaar door. Ook tijdens mijn vakantie. Er zijn overal wel mensen te vinden die zin hebben om een stukje te rennen.”

Eindbedrag

Perry vraagt iedereen die met hem meeloopt om deze actie ook in zijn/haar eigen netwerk te verspreiden. Een idee waar veel lopers al enthousiast op zijn ingegaan. Uiteindelijk hoopt Perry zo een mooi eindbedrag op te halen. Vooral ook omdat hij tijdens de laatste, honderdste run alle hardlopers nog een keertje samen wil laten lopen. Tegen betaling uiteraard. Rode Kruis directeur Gijs de Vries trekt voor die gelegenheid ook zijn hardloopschoenen aan.

Aanmelden

Tot nu toe heeft Perry ongeveer een derde van de ‘runs’ met een voor hem onbekende gelopen. Dat aantal mag omhoog en ook meer variatie in het parcours is welkom, al blijft de energieke ondernemer het liefst een beetje in de buurt van Rotterdam. Ook zin om mee te rennen? Perry loopt in elk geval elke donderdagavond en zondagochtend. Via http://www.hardloop100.net/ kun je je aanmelden.
 
Niet zo sportief, maar wel graag een bijdrage leveren? Doneer hier.
 

 

Artikel delen?