Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Honderdduizenden Filipino´s geholpen met geld Giro555
5 maart 2014 |

Honderdduizenden Filipino´s geholpen met geld Giro555

Honderdduizenden mensen in de Filipijnen hebben de eerste drie maanden na tyfoon Haiyan levensreddende hulp ontvangen dankzij geld van giro555. In totaal werd er ruim 36 miljoen euro ingezameld. Ruim een kwart hiervan is inmiddels besteed aan voedselhulp, noodhulppakketten, medische zorg en schoon drinkwater. Dat blijkt uit de eerste tussenrapportage van de de Samenwerkende Hulporganisaties over de hulpverlening in de eerste drie maanden na de ramp in de Filipijnen.

Huizen

Hulporganisaties zetten zich in voor alle vormen van hulp, maar leggen de komende tijd extra focus op huizenbouw en het creëren van inkomstenbronnen. Het Rode Kruis heeft bijvoorbeeld een project in Samar. Hier worden de komende maanden 6000 shelters gebouwd, zoda slachtoffers weer een dak boven hun hoofd hebben.

Onze hulp

Het Rode Kruis heeft tot nu toe ruim een miljoen mensen kunnen bereiken met hulpgoederen, subsidies, drinkwater en toiletten, gezondheidszorg en medicijnen, psychosociale steun en hulp bij familiehereniging.  

Vanaf het begin is de prioriteit geweest om zo snel mogelijk voedselhulp en andere essentiële hulpgoederen aan de mensen in de zwaarst getroffen gebieden uit te delen, terwijl gelijktijdig zorgvuldig de precieze omvang van de ramp en de noden van de getroffenen in kaart werden gebracht.

Met het geld van Giro555 heeft het Rode Kruis de afgelopen maanden o.a. tenten, jerrycans, plastic zeilen, bouwpakketten voor onderdak en keukensets gekocht en verzonden naar de Filipijnen.

Meer informatie

Meer weten over onze hulp op de Filipijnen? Download de tussenrapportage van de SHO of klik hier.

 

Filipijnen