Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Honderdduizenden mensen hebben tekort aan voedsel in Zuid Soedan
11 december 2015 |

Honderdduizenden mensen hebben tekort aan voedsel in Zuid Soedan

​#Zuid-Soedan – Honderdduizenden mensen in Zuid-Soedan kampen met ernstige voedseltekorten. Het Internationale Rode Kruis maakt zich zorgen en is druk bezig noodhulp te verlenen.

Zuid-Soedan.jpg
  Miljoenen burgers in Zuid-Soedan durven nog niet terug te keren naar hun huis. (Foto: Jacob Zocherman, ICRC)

De humanitaire situatie in Zuid-Soedan is alarmerend. Honderdduizenden mensen lijden honger. Na het twee jaar durende conflict is er een groot voedseltekort ontstaan. “We proberen toegang te krijgen tot de gezondheidszorg en voedsel, maar dat gaat moeilijk. Het leven in Zuid-Soedan is chaotisch en gevaarlijk”, zegt hoofd delegatie Internationale Rode Kruis in Zuid-Soedan Juerg Eglin.

In de volgende video zie je hoe het Rode Kruis voedselpakketten uitdeelt aan Zuid-Soedanese mensen die gevlucht zijn voor de gevechten.

 


Gescheiden van dierbaren

Hoewel er een vredesakkoord is getekend zijn de gevolgen van het conflict zeer zorgwekkend. Naast het massale voedseltekort zijn mensen gescheiden van hun dierbaren. Miljoenen Soedanezen durven nog steeds niet terug te keren naar hun huizen.

Op de vlucht

De meeste inwoners van Zuid-Soedan zijn de afgelopen 2 jaar op de vlucht geweest voor de gevaren van het gewapende conflict en de kans op aanrandingen. Ze zochten naar voedsel en gezondheidszorg. Het Rode Kruis doet er alles aan de Zuid-Soedanese bevolking te helpen.  

Help mee

Wil jij ook helpen? Via de algemene doneermodule kun je doneren voor dergelijke problemen die spelen in landen zoals Zuid-Soedan.