Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Honderden Rode Kruis EHBO'ers paraat op Koningsdag
25 april 2014 |

Honderden Rode Kruis EHBO'ers paraat op Koningsdag

Honderden Rode Kruis vrijwilligers staan klaar om tijdens Koningsnacht en -dag Eerste Hulp te verlenen op de verschillende vrijmarkten, feesten, braderieën en optochten. Alleen al in Amsterdam en Amstelveen staan 120 EHBO-vrijwilligers van het Rode Kruis paraat om mensen in geval van nood van hulp te voorzien.

Koninklijk bezoek
In Amstelveen, dat dit jaar naast gemeente Graft-De Rijp wordt vereerd met een bezoek van het Koningspaar, worden zes EHBO posten ingericht. Drie posten voor de vrijmarkt en andere activiteiten en drie posten in het stadshart waar het Koningspaar de festiviteiten zal bezoeken.

In Amsterdam, traditiegetrouw de drukstbezochte stad tijdens Koningsdag, staan acht EHBO-posten van het Rode Kruis. Ze zijn aanwezig op plekken waar veel mensen worden verwacht, onder andere op de Dam, het Leidseplein en Rembrandtplein. De vrijwilligers staan niet alleen bij de posten maar lopen ook rond tussen de mensen om te helpen in geval van nood.

EHBO in het hele land
Ook in de rest van het land zijn honderden EHBO-vrijwilligers actief om de bezoekers van alle festiviteiten van Eerste Hulp te voorzien. Zo staan in Breda bij het 538 Koningsdagfeest 26 EHBO- vrijwilligers van het Rode Kruis paraat. En worden bij de festiviteiten in Eindhoven tijdens Koningsnacht en –dag 70 vrijwilligers ingezet. Naast ‘reguliere’ hulpvragen als verwondingen, flauwtes, kneuzingen of snijwonden is er op Koningsdag op de grote evenementen speciale aandacht voor de gevolgen van drugs- en alcoholgebruik.