Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Hoofd Rode Kruis praat in Moskou over Syrië
19 maart 2012 |

Hoofd Rode Kruis praat in Moskou over Syrië

De president van het Internationale Kruis, Jakob Kellenberger, heeft in Moskou om met de Russische minister van Buitenlandse Zaken over de toestand in Syrië te gesproken. Het geweld in het land breidt zich uit. Er zijn steeds meer gebieden waar wordt  gevochten. De bevolking heeft hard hulp nodig, maar het is zeer moeilijk voor hulpverleners om hen te bereiken. 


Kellenberger bezocht Moskou om zijn zorgen te uiten over de steeds slechter wordende situatie in Syrië. Het bezoek was ook bedoeld om de rol van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan bij de hulpverlening toe te lichten. 

Dagelijk staakt het vuren 

“De bevolking in Homs, Idlib, Hama, Deraa en andere steden verkeert in zeer moeilijke omstandigheden, die al maanden duren. Vooral vrouwen en kinderen lijden zwaar onder het geweld,” vertelt Kellenberger. “Het is ook ontzettend belangrijk dat iedereen instemt met een dagelijks staakt het vuren. Alleen dan is het mogelijk om alle mensen in nood te bereiken. Dat geldt niet alleen voor burgers en gewonden die behandeld of geëvacueerd moeten worden. Ook krijgsgevangenen hebben onze ondersteuning en bescherming nodig.”

Het Internationale Rode Kruis praat momenteel met iedereen die een positieve invloed kan uitoefenen op haar positie en werk in Syrië. In 2011 bracht Jakob Kellenberger tweemaal een bezoek aan President Al-Assad van Syrie.   


​​​​​​​
Doneer direct