Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Hulp in de chaos na aardbevingen China
11 september 2012 |

Hulp in de chaos na aardbevingen China

Afgelopen vrijdag 7 september wordt het zuiden van China opgeschrikt door twee zware aardbevingen. Meer dan 80 doden en verwoestingen zijn het trieste gevolg.

Wegen geblokkeerd

Het Rode Kruis in China werkt met man en macht om de overlevenden, en de 200.000 mensen die geëvacueerd zijn, te helpen. De mensen worden voorzien van dekens, warme jassen, tenten en huishoudelijke spullen.   
Hulpverlening is echter altijd moeilijk in de chaos na een aardbeving. Wegen zijn door rotsblokken geblokkeerd, waardoor veel dorpen moeilijk bereikbaar zijn.

Zoektocht naar overlevenden

Onder het puin wordt nog gezocht naar mensen die mogelijk nog in leven zijn. Zo zijn een 78 jarige vrouw en 58 jarige boer, die bedolven lagen onder het puin van hun eigen huis, al gered.  

Een veilig dak boven het hoofd

Een inwoner van één van de getroffen dorpen vertelt het Rode Kruis: "We hebben nu genoeg te eten en te drinken, maar ik maak me zorgen over hoe we onze huizen weer op moeten bouwen". Martin Faller, hoofd van het Rode Kruis in de regio Oost-Azie reageert:  "We moeten huizen bouwen, maar er ook voor zorgen dat huizen op een veilige plek worden herbouwd en dat de huizen tegen een stootje kunnen. De voorbereiding op toekomstige aardbevingen begint dus gelijk na de ramp. ​

 Een huis in puin

China1.jpg

China2.jpg