Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Hulp Rode Kruis bereikt gewonden in Syrië
5 november 2012 |

Hulp Rode Kruis bereikt gewonden in Syrië

Afgelopen weekend is het Rode Kruis erin geslaagd om hulp te verlenen in de wijken Khalidiya en Hamidiya in Homs. Dit is bijzonder, want de bewoners van deze wijken zitten door de aanhoudende gevechten al ruim vier maanden vast.

Konvooi

Het konvooi bestond uit twee voertuigen van het Rode Kruis, twee ambulances, een mobiele kliniek met artsen, medicijnen en medische instrumenten en twee vrachtwagens met hulpgoederen. Met deze hulp kunnen minstens 100 mensen behandeld worden. Daarnaast werden er voor meer dan 1200 mensen babymelk, luiers, voedsel en hygiënische producten geleverd.

Onderhandelingen

In de afgelopen dagen heeft het Internationale Rode Kruis met zowel de Syrische autoriteiten als de verschillende gewapende oppositiegroepen  gesproken over de verlening van veilige en ongehinderde toegang tot de wijken. Uiteindelijk hebben 34 hulpverleners van onder meer de Syrische Rode Halve Maanvereniging en een aantal artsen toegang gekregen.

Hulpverlening

Het afgelopen jaar heeft het Rode Kruis aan meer dan een miljoen mensen voedsel uitgedeeld in Syrië. Daarnaast ontvingen een kwart miljoen mensen essentiële huishoudelijke  goederen en was er voor meer dan een miljoen mensen rondom Damascus en Homs schoon drinkwater.