Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 20.000 mensen in Noord-Syrië krijgen hulppakket
26 februari 2013 |

20.000 mensen in Noord-Syrië krijgen hulppakket

De Syrische Rode Halve Maan heeft in de noordelijk gelegen steden Aleppo en Menbej ongeveer 20.000 mensen geholpen. Vrijwilligers deelden hulppakketten uit met voedsel, hygiënische middelen, dekzeilen, jerrycans en huishoudmiddelen. Beide steden liggen in het noorden van het land. Een regio waar het bieden van hulp tot nu toe erg lastig was. 

Catastrofaal

De de situatie in Syrië is “niets minder dan catastrofaal." De mate van het geweld en het aantal slachtoffers zijn ongekend groot. Een catastrofe voor de bevolking van Syrië. De afgelopen twee jaar zijn al meer dan 4 miljoen mensen slachtoffer geworden of op de vlucht geslagen. 

Hulp bieden niet onmogelijk

Helpen is niet eenvoudig maar wel mogelijk. Het Rode Kruis bereikt inmiddels met zo’n 11.000 vrijwilligers zo’n 2 miljoen Syriërs per maand met voedselpakketten, schoon drinkwater, dekens, matrassen, medicijnen en medische hulp. De vraag naar hulp is echter groter dan ooit. Daarnaast is hulpverlenen in een conflict moeilijk, want het is zeer gevaarlijk. De vele gewapende groeperingen maken onderhandelingen lastig en onvoorspelbaar. Hierdoor is het gecompliceerd om toegang te krijgen tot acute brandhaarden van geweld, maar niet onmogelijk. Het bieden van hulp aan de bevolking in Homs en Aleppo toont aan dat het Rode Kruis in staat is om frontlinies te doorkruisen om hulp te bieden. 

Syrie-dossier

Meer weten over onze hulpverlening in Syrië? Bekijk ons dossier!​ 
​​​​​​​​​​​​​​
Hulp in Syrië