Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Hulpgoederen aangekomen in 5 moeilijk bereikbare Syrische steden
18 februari 2016 |

Hulpgoederen aangekomen in 5 moeilijk bereikbare Syrische steden

​#ConflictSyrië – De Syrische Rode Halve Maan (SARC) heeft hulpgoederen geleverd in 5 moeilijk bereikbare Syrische steden. Meer dan 100 vrachtwagens die gisteren zijn vertrokken hebben Madaya, Zabadani, Moadamiya, Kefraya en Foua bereikt. Zo’n 170 vrijwilligers zijn betrokken bij deze missie.

Syrie-5-steden-prachtige-sterrenhemel-website.jpg
 Deze vrachtwagens zijn gereden naar Kefraya en Foua. (Foto: Abdulaziz Al-droubi, SARC)

In de steden Foua en Kefraya zijn 18 vrachtwagens aangekomen, in Madaya en Zabadani 65 en in Moadamiya 32. Er reisden 2 mobiele medische klinieken mee met het konvooi, dus de Syriërs krijgen ook medische zorg. In totaal zijn er zo’n 170 vrijwilligers betrokken bij de missie om de humanitaire taken uit te voeren. SARC werkt samen met de VN tijdens deze hulpoperatie.

Syrie-5-steden-vrijwilliger-website.jpg
 Deze vrachtwagens rijden richting Madaya, Zabadani en Moadamiya. (Foto: Yazan Safi, SARC)

Doel bereikt

“Vandaag is ons doel bereikt. We zijn erin geslaagd om voedsel en medische noodhulp te leveren aan de meest kwetsbare mensen ”, zegt voorzitter van de Syrische Rode Halve Maan Abdulrahman Attar.

Syrie-5-steden-website.jpg
 Het konvooi met hulpgoederen is aangekomen in Madaya. (Foto: Yazan Safi, SARC)

Een tekort aan alles

Meer dan 100 vrachtwagens vertrokken vanuit Damascus op 17 februari 2016 om hulpgoederen te leveren in belegerde steden. Inmiddels zijn ze aangekomen. De Syriërs kunnen geen kant op door het leger en er is daardoor een tekort aan alles. Nu hebben ze eindelijk weer voedsel en medicijnen gekregen.

Syrie-5-steden-konvooi-website.jpg
 Deze 18 wagens rijden naar de steden Kefraya en Foua die in de landelijke provincie Idleb liggen. (Foto: Abdulaziz Al-droubi, SARC)

Help de Syriërs!

De vijfde winter van het conflict in Syrië is aangebroken. In veel steden en dorpen heerst armoede en mensen hebben een gebrek aan basisbehoeften zoals eten, drinken, medicijnen en brandstof. Wil jij helpen? Doneer dan nu op NL83 INGB 0000 0068 68 t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis, onder vermelding van Syrië.


 

Facebook-campagne voor Syrië

Nieuw voor het Rode Kruis is de Facebook-campagne die we starten voor de Syriërs. Volg ons op Facebook.

 

Artikel delen?