Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Hulpkonvooi bereikt belegerde Syrische stad Al Rastan
21 april 2016 |

Hulpkonvooi bereikt belegerde Syrische stad Al Rastan

#ConflictSyrië – De Syrische Rode Halve Maan (SARC) is erin geslaagd om voor meer dan 120.000 mensen hulpgoederen te leveren in de belegerde stad Al Rastan. Het hulpkonvooi bestond uit meer dan 65 vrachtwagen met voedsel en medische hulp.

Hulp voor inwoners van de belegerde stad is onderweg

 Eindelijk is er hulp (onderweg) voor de inwoners van Al Rastan. (Beeld: Syrian Red Crescent).

In de stad Al Rastan, in de buurt van Homs, is de afgelopen jaren hevig gevochten. Niet eerder lukte het om zo grootschalig hulp te leveren. Maar liefst 65 vrachtwagens met voedsel, medicijnen, rolstoelen en materialen voor schoon drinkwater zoals tanks en pompen bereikten de stad.

Verschrikkelijke situatie

"De mensen hier hebben verschrikkelijk geleden", zegt Majda Flihi, die de hulpverleners van het Rode Kruis naar het gebied begeleidde. "Ze zijn vooral getroffen in hun dagelijkse voorzieningen zoals landbouw en veeteelt. Verwoesting van de infrastructuur heeft de situatie alleen maar verergerd."

Hulp blijft nodig

Het feit dat het is gelukt om hulp te leveren in deze stad is een positieve ontwikkeling. Maar het is belangrijk dat het Rode Kruis de komende periode hulp kan blijven bieden. Niet alleen in Al Rastan, maar ook in andere belegerde en moeilijk bereikbare gebieden.

Help de Syriërs!

Het conflict in Syrië duurt nu al ruim vijf jaar. In veel steden en dorpen heerst armoede en mensen hebben een gebrek aan basisbehoeften zoals eten, drinken, medicijnen en brandstof. Wil jij hen helpen? Doneer dan nu op NL83 INGB 0000 0068 68 t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis, onder vermelding van Syrië.


 

Artikel delen?