Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Hulpverleners Rode Halve Maan getroffen in Gaza
11 juli 2014 |

Hulpverleners Rode Halve Maan getroffen in Gaza

Hulpverleners die de slachtoffers van het geweld in Israel en de Gazastrook bijstaan, moeten ongestoord en veilig hun werk kunnen doen. Dat is de oproep van het Internationale Rode Kruis aan alle betrokken partijen. Het conflict escaleert en de humanitaire situatie verslechtert met het uur. Woensdag raakten bij een Israƫlische luchtaanval 12 medewerkers en vrijwilligers van de Palestijnse Rode Halve Maan gewond en werden ook drie ambulances vernietigd.

Burgers beschermen

"Burgers moeten worden beschermd. De veiligheid van ambulances, ziekenhuizen en medische hulpverleners moet worden gewaarborgd zodat ze hun belangrijke werk kunnen doen'', aldus Jacques de Maio, hoofd van de delegatie van het Internationale Rode Kruis in de regio.

Hulp aan slachtoffers

Honderden vrijwilligers van de Palestijnse Rode Halve Maan en Magen David Adom, beide zusterorganisaties van het Rode Kruis, werken met man en macht 24 uur per dag om slachtoffers van medische zorg te voorzien, hen naar ziekenhuizen of klinieken te vervoeren en om doden te bergen. Ook wordt voedsel en onderdak geboden aan families van wie de huizen deels of geheel zijn verwoest.

Steun het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt direct bij rampen en conflicten en redt daarmee levens. Help ons om de slachtoffers van het geweld in Gaza te helpen. Doneer nu online of maak een gift over op IBAN NL19 INGB 0000 007 244.