Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Hulpverleners Vanuatu werken dag en nacht
31 maart 2015 |

Hulpverleners Vanuatu werken dag en nacht

​#CycloonVanuatu - Het Rode Kruis is dag en nacht bezig de slachtoffers van cycloon Pam te helpen hun leven weer op te bouwen. Het leveren van de hulpgoederen is erg uitdagend.
Frido op boot.jpg

Veel hulpgoederen worden per boot vervoerd. De tochten zijn niet altijd makkelijk. Soms zijn hulpverleners meer dan drie dagen onderweg.

Noodhulppakketten
Meer dan 75.000 slachtoffers zitten op dit moment in de noodopvang. Negentig Rode Kruis-hulpverleners doen hun uiterste best deze mensen te ondersteunen met de wederopbouw van hun land. Aan de zwaarst getroffen gebieden levert het Rode Kruis noodhulppakketten met:  

  • Schoon drinkwater
  • Bouwmaterialen
  • Huishoudelijke artikelen
  • Hygiëne pakketten

pakkethuishoudelijkeartikelen.jpg 

Deze spullen zitten in een pakket met huishoudelijke artikelen. Cycloon Pam heeft een hele hoop borden, bestek, bekers en pannen van de slachtoffers weggespoeld.   

De logistiek wat betreft de hulpgoederen is erg uitdagend en ingewikkeld. Tweeëntwintig eilanden hebben hulp nodig en tot nu toe hebben dertien eilanden hulpgoederen ontvangen. De pakketten worden vervoerd per helikopter, vliegtuig en boot.

Frido Hulp.jpg 

Hoofd internationale noodhulp Frido Herinckx zal zeker nog een paar weken in Vanuatu blijven om de slachtoffers te helpen.  

Giro 6868

De cycloon die ruim twee weken geleden over Vanuatu raasde heeft enorm veel schade aangericht. Steun de mensen die door het natuurgeweld in één klap alles zijn kwijtgeraakt en doneer nu op NL83INGB0000006868 (6 nullen), o.v.v. Cycloon Vanuatu en ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.