Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Hulpverlening Vierdaagse Nijmegen 2015 in beeld
24 juli 2015 |

Hulpverlening Vierdaagse Nijmegen 2015 in beeld

​#Vierdaagse - Vijfhonderd vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich tijdens de 99ste Vierdaagse Nijmegen in voor 43.000 wandelaars. Ze steken de deelneme​rs een hart onder de riem, plakken duizenden blaren en halen mensen op die niet meer verder kunnen. ​

 

 

 

De vrijwilligers werken zich tijdens de Nijmeegse Vierdaagse uit de naad voor de wandelaars. Om 5:00 uur staan ze al bij de hulppost om mensen te verzorgen. Ze werken zo'n 10 uur per dag. Vol menslievendheid en enthousiasme lappen ze gewonde wandelaars op zodat zij uiteindelijk toch de finish halen. Het groepsgevoel van de vrijwilligers is groot en hecht. Ze doen hun werk met plezier. Wij zijn trots op hen!

vd5.jpg 

 Op de hulppost in Ottersum krijgt een wandelaar van de 50 kilometer genoeg aandacht.

 

vd4.jpg 

 Met waves en geklap moedigen de vrijwilligers wandelaars aan. Deze zijn erg blij met zoveel steun.


vd2.jpg 

Blaren prikken is heel precies werk. De vrijwilligers doen het met plezier maar moeten zich wel goed concentreren.

 

vd3.jpg 

Tijdens de vierdaagse doen er duizenden militairen uit heel de wereld mee. Ook deze mensen worden opgelapt door het Rode Kruis.

 

vd1.jpg 

De sfeer onderling is heel goed. De meeste vrijwilligers kijken heel het jaar uit naar de Nijmeegse Vierdaagse. Velen zullen er in 2016 ook weer bij zijn.

Naar dit artikel wordt verwezen vanaf de landingspagina van het Rode Kruis-jaarverslag 2015. Ga terug naar het jaarverslag 2015.