Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws VN waarschuwt voor grootste humanitaire crisis sinds 1945
11 maart 2017 |

VN waarschuwt voor grootste humanitaire crisis sinds 1945

​De Verenigde Naties waarschuwen voor de grootste humanitaire crisis sinds 1945. Meer dan 20 miljoen mensen dreigen te verhongeren.


Vooral kinderen zijn slachtoffer

Veel kinderen zijn ondervoed door gebrek aan eten. ​(Foto: Arie Kieviet)

​Dringend hulp nodig

​In Noordoost-Nigeria, Jemen, Somalië en Zuid-Soedan zijn miljoen mensen in nood. Ze hebben niet of nauwelijks te eten. Volgens Stephen O'Brien, Noodhulpcoördinator bij de VN, is er dringend hulp nodig en moet er een wereldwijd gecoördineerde actie komen. 

Als er niet genoeg geld komt om mensen te helpen, heeft dat gevolgen voor de rest van de wereld. Nog meer mensen zullen vluchten om te overleven. 

abdaakafi.pngAbdikaafi uit Somalië. Het jongetje is vijf maanden oud, maar weegt amper 3 kilo. Ondervoed door het gebrek aan eten. (Foto: IFRC)​

"Deze ramp is ongekend"

Afgelopen weekende starten de Samenwerkende Hulporganisatie (SHO) een nationale actie voor slachtoffers van de (dreigende) hongersnood. Het belang van de actie wordt nogmaals onderstreept door Farah Karimi, actievoorzitter van Giro555: "De oproep van de VN is helder en ijzingwekkend. Deze ramp is ongekend. 20 miljoen mensen kijken de hongerdood in de ogen. We moeten alles op alles zetten om massale sterfte door honger te voorkomen. Ik vraag iedereen: laat je hart spreken. Geef voor eten en red levens."

Red levens. Geef voor eten.  

In Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen​ is acute voedselhulp nodig. Als we nu niks doen, gaan er miljoenen mensenlevens verloren. Dit kunnen we toch niet laten gebeuren?! Red levens. Geef voor eten. Geef aan Giro555.

Geef nu button nieuw.jpg
 


Artikel delen?