Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Humanity House officieel geopend en toegankelijk voor publiek
9 december 2010 |

Humanity House officieel geopend en toegankelijk voor publiek

Het Humanity House is donderdag 9 december officieel geopend door Prinses Margriet. Het nieuwe museum in Den Haag laat bezoekers ervaren hoe het is om een ramp mee te maken of een vluchteling te zijn. “Het Humanity House is geïnspireerd op verhalen. Een plek waar je weg bent van thuis en over grenzen heen stapt. Humanity House maakt het onvoorstelbare voorstelbaar”, aldus een enthousiaste Lisette Mattaar, directeur van het nieuwe museum.  

 

“Humanity House maakt het onvoorstelbare voorstelbaar” 

margrietopening2.jpgHet nieuwe museum is in korte tijd opgezet. Zes maanden om precies te zijn. Vooral de laatste weken is er hard gewerkt om alles af te krijgen. Het Humanity House werd dan ook onder grote belangstelling geopend. Deze eervolle taak lag in handen van Prinses Margriet, vice-voorzitter van het Rode Kruis. Met een speciale sleutel ging de deur van het pand open en traden genodigden en belangstellenden binnen.  

Beleving

Het Humanity House is meer dan een museum en biedt meer dan collecties. Bij het Humanity House draait het om beleving en persoonlijke verhalen. Verhalen die emotioneel raken. Bezoekers van het Humanity maken een reis door het gebouw en komen in contact met die verhalen. Zo maken ze precies mee, wat niemand ooit echt hoopt mee te maken. Daarnaast wil het Humanity House een platform zijn voor mensen en organisaties die zich met noodhulp bij rampen en conflicten bezighouden. Zo worden er debatten, seminars en lezingen georganiseerd.   

Het Rode Kruis

margrietopening.jpgInitiatiefnemer van het Humanity House is het Nederlandse Rode Kruis. “Het Humanity House biedt dé mogelijkheid om te laten zien wat er zich afspeelt achter de berichtgeving op het gebied van humanitaire kwesties’, zegt Cees Breederveld, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. “Ook hopen we duidelijk te maken hoe hard het nodig is om hulp te bieden aan mensen die dat hard nodig hebben.”  

Achterban

Het Humanity House krijgt onder meer steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en de Gemeente Den Haag. Dat het Humanity House ook echt bij de Hofstad past benadrukte burgemeester Van Aartsen nog eens: “Den Haag is een stad van Recht en Vrede. We zijn dan ook zeer blij met de komst van het Humanity House." 

Meer informatie

Het Humanity House is zes dagen per week geopend. Vrijdag 10 december kan het publiek gratis een kijkje nemen. Kijk voor meer informatie op de website www.humanityhouse.org.

margriet440.jpg