Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Humanity House opent 9 december haar deuren
9 november 2010 |

Humanity House opent 9 december haar deuren

Het Humanity House opent op 9 december feestelijk haar deuren aan de Prinsegracht in Den Haag. Het nieuwe publiekscentrum voor humanitaire vraagstukken is een initiatief van het Rode Kruis en biedt bezoekers de persoonlijke verhalen achter rampen en conflicten. Jong en oud kunnen op onderzoek uitgaan, films zien, exposities beleven, in debat gaan, spellen spelen en morele dilemma’s overdenken.

 
Ervaring
Het Humanity House is voor jong en oud die belangstelling heeft voor noodhulp bij oorlog en rampen. Bij een bezoek aan het Humanity House staat menselijke ervaring centraal. Bezoekers horen, zien en voelen die persoonlijke verhalen tijdens een ervaringsreis door het gebouw. Ze staan in de schoenen van anderen. Zo ontdekken ze hoe het is om tijdens een ramp te overleven en afhankelijk te zijn van noodhulp. 
 
Initiatiefnemer
Het Rode Kruis komt op voor de meest kwetsbare mensen overal in de wereld. We geloven daarbij in de kracht van de menselijkheid. Het Humanity House is dan ook een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis en wordt ondersteund door de gemeente Den Haag en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie.

Meer informatie
Nieuwsgierig? Breng dan een bezoek aan het Humanity House. Het huis is zes dagen per week geopend. Alleen ’s maandags gesloten. Ook worden er vaak debatten, lezingen en andere activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website: www.humanityhouse.org.
 
Kopie van hhplattegrond440.png