Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Ikbenveilig live na aanslag in Nice
15 juli 2016 |

Ikbenveilig live na aanslag in Nice

#Ikbenveilig - Het Nederlandse Rode Kruis heeft de website Ikbenveilig.nl/nice opengesteld voor reizigers in Nice. Daar is vanavond een vrachtwagen ingereden op het publiek tijdens de viering van de Franse Nationale feestdag. Er zou daarna ook geschoten zijn. Er zijn tot nu toe 73 doden gemeld.  ​

ikbenveiligwebsite.jpgVia ikbenveilig.nl/nice kunnen reizigers aan hun familie en vrienden laten weten dat ze veilig zijn na deze aanslag. Mensen kunnen op de website ook op zoek naar familieleden waar ze bezorgd over zijn.

Update 8.00 uur

65 mensen hebben via ikbenveilig.nl laten weten dat ze veilig zijn. Minstens vijf mensen zijn teruggevonden via de site.

Update 11.00 uur

101 mensen hebben zich gemeld via ikbenveilig.nl. Tien families hebben diegene om wie ze ongerust waren gevonden op de website.

Hoe werkt het?   

Wie in een noodsituatie terechtkomt, kan zich registreren op Ikbenveilig.nl  en het bericht ook direct verspreiden via hun Facebook-, Twitter- of LinkedIn-account. Handig, want het mobiele telefoonverkeer kan uitvallen tijdens noodsituaties, maar mobiel internet of wifi zijn wel altijd beschikbaar. Wie op deze manier iets van zich laat horen, voorkomt een hoop ongerustheid bij familie of vrienden.

Privacy slachtoffers

Zoeken naar een getroffene kan op basis van persoonlijke informatie, zoals naam, geboortedatum en e-mailadres, die het slachtoffer bij de registratie beschikbaar stelt. Hierdoor weten thuisblijvers dat de informatie betrouwbaar is. Informatie over andere slachtoffers blijft afgeschermd. Zo blijft de privacy van slachtoffers gewaarborgd.

Meld je veilig

Ben je op dit moment in Zuid-Frankrijk op vakantie? Laat je familie en vrienden dan weten dat je oke bent. Meld je veilig via ikbenveilig.nl/nice

Artikel delen?