Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Ikbenveilig.nl live na ongeluk monstertruck Haaksbergen
28 september 2014 |

Ikbenveilig.nl live na ongeluk monstertruck Haaksbergen

‚ÄčHet Nederlandse Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl opengesteld voor bezoekers van AutoMotorSportief in Haaksbergen. Daar vond vandaag een ernstig ongeluk plaats met een van de monstertrucks.

Tijdens AutoMotorSportief in Haaksbergen is een van de monstertrucks tijdens de stuntshow het publiek ingereden. Het Rode Kruis riep bezoekers van het evenement op zich te registreren op de website ikbenveilig.nl om familie en vrienden te laten weten dat zij ongedeerd zijn.

Persoonlijk bericht via ikbenveilig.nl

Op ikbenveilig.nl kunnen betrokkenen bij een noodsituatie via hun smartphone een persoonlijk bericht plaatsen om verwanten te laten weten dat het goed met ze gaat. Bovendien kunnen zij dit bericht via ikbenveilig.nl gemakkelijk verspreiden via hun persoonlijke Facebook-, Twitter-, Hyves- of LinkedIn-account. Tegelijkertijd kunnen familie en vrienden van betrokkenen op ikbenveilig.nl zoeken naar een bericht van de betrokkene, ook zonder toegang tot social media.

Betrouwbare informatie

Omdat het slachtoffer bij de registratie op ikbenveilig.nl persoonlijke gegevens, zoals naam, geboortedatum en e-mailadres beschikbaar stelt, is de informatie voor verwanten betrouwbaar. De informatie over andere slachtoffers blijft afgeschermd, en is alleen per individu toegankelijk, dus met kennis van specifieke persoonlijke informatie. Zo blijft de privacy van slachtoffers gewaarborgd.

Rode Kruis-vrijwilligers

Hulpverleners van het Rode Kruis ondersteunen de medische hulpdiensten ter plaatse. Op een opvanglocatie aan het Stationsplein in Haaksbergen bieden zij hulp aan getuigen van het ongeluk en familieleden. Bij het incident zijn volgens de burgemeester van Haaksbergen drie mensen om het leven gekomen en minimaal vijftien mensen gewond geraakt.