Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Inbraak Rode Kruis vakantieschip J. Henry Dunant
22 april 2014 |

Inbraak Rode Kruis vakantieschip J. Henry Dunant

In de nacht van zaterdag op zondag is helaas ingebroken bij het vakantieschip van het Rode Kruis: de J. Henry Dunant. Het schip lag aangemeerd langs de Rooseveltlaan in de wijk Kanaleneiland in Utrecht. De vakantiegasten die 2e Paasdag aan boord kwamen ondervinden gelukkig geen hinder van de inbraak. De Rode Kruis vrijwilligers en medewerkers van het schip stellen alles in het werk om hen een fijne en zorgeloze vakantie te bezorgen.

D​​e inbrekers hebben geprobeerd de toegangsdeur van het schip te forceren. Toen dit niet lukte, zijn ze via een zijraam naar binnen gekomen. Het alarm stond aan, maar is niet afgegaan. De machinist die zich ten tijde van de inbraak op het schip bevond, heeft de inbrekers niet waargenomen. Er zijn enkele laptops, een kassa, wat geld en een nagenoeg lege kluis meegenomen. Ook zijn de tv's uit diverse gastenverblijven en enkele camera's op het schip van de muur getrokken en beschadigd. De inbraak werd zondagochtend geconstateerd toen medewerkers van Rijkswaterstaat polshoogte kwamen nemen bij het schip en vaststelden dat de toegangsdeur beschadigd was. 

"Hoewel we de diefstal en schade uiterst vervelend vinden, zijn we blij dat we onze gasten deze week zonder hinder een heerlijke vakantie kunnen bezorgen", aldus Franca van Bakel, manager 'Bijzondere vakanties' van het Rode Kruis. "De beschadigde gastenverblijven zijn momenteel niet in gebruik en de schade aan de deur en het raam is grotendeels verholpen. We hopen dat de inbrekers beseffen dat er weinig waardevols op het schip te halen is. De waarde van de vakanties voor onze gasten is daarentegen zeer groot. Hier gaat al onze aandacht naar uit."