Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Inzet Rode Kruis-bevolkingszorg bij explosie Venlo
14 juni 2015 |

Inzet Rode Kruis-bevolkingszorg bij explosie Venlo

Rode Kruis-bevolkingszorg  is vanavond opgeroepen, nadat zich in een appartementencomplex in Venlo twee explosies hebben voorgedaan. Een tiental hulpverleners van de noodhulporganisatie assisteert bij de opvang van bewoners.

​In een wooncomplex aan de Gulikstraat in Venlo hebben zich zondagavond 14 juni 2015 twee explosies voorgedaan, waarna er brand uitbrak, meldt Nu.nl. Van minstens een woning in het complex zijn de voor- en achtergevel verdwenen. Meerdere appartementen zijn onbewoonbaar geraakt. Volgens de brandweer is één persoon gewond. Tientallen mensen zijn geëvacueerd.

Rode Kruis-hulpverleners ondersteunen de hulpverleningsdiensten met praktische zaken en een luisterend oor. Ze helpen bij het regelen van medicijnen. Mogelijk komen er ook bedden. Het Rode Kruis houdt rekening met nachtopvang voor enkele bewoners.

Update 23:00uur

Rode Kruis-hulpverleners vingen in totaal 55 volwassenen en 20 kinderen. Bewoners van 5 appartementen kunnen nog niet terug naar hun huizen. De gemeente Venlo regelt nachtopvang.