Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Vrijwilliger Joke: "Je krijgt er veel voor terug!"
13 maart 2012 |

Vrijwilliger Joke: "Je krijgt er veel voor terug!"

Mappa Mondo is een logeerhuis van het Nederlandse Rode Kruis voor ernstig zieke kinderen. Zij kunnen er tijdelijk wonen of logeren. Naast een deskundig team van verpleegkundigen en pedagogen zijn er veel vrijwilliger actief die de kinderen volop warmte en aandacht geven. Joke is één van de vele vrijwilligers. 


Er zijn in Nederland 3 Mappa Mondo-huizen. In Waalre, Rijswijk en Wezep. Joke is vrijwilliger bij Mappa Mondo Waalre. Hier is plek voor vijf ‘woonkindjes’ en per dag kunnen nog eens vijf kindjes logeren. De huiskamer is het hart van het huis. Hier wordt verzorgd, vertroeteld, gepraat en gespeeld. 

Uiteenlopende taken

Joke is al bijna vanaf de start van het huis actief als vrijwilliger. Zij is er een dag per week. De meeste van haar collega’s zijn weekvrijwilligers. Joke heeft als vrijwilligster veel taken, zoals de was, inkopen doen, de kinderen voeden, aankleden, afwassen en nog veel meer. 

Lekker zwemmen met de kids

Een van de terugkerende uitstapjes is het bezoek aan het zwembad. Een zwemparadijs, met heerlijke badjes om in te poedelen. Daarna is het tijd voor een lekkere boterham en het welverdiende middagdutje.​

Je krijgt er veel voor terug!

Joke: ‘Er zijn alleen maar mooie dingen aan dit werk: het werken met zieke kinderen, ze geborgenheid en veiligheid proberen te geven... De kinderen geven je ondanks dat ze zo ernstig ziek zijn zo veel terug!’

Ga voor meer informatie over Mappa Mondo naar www.mappamondo.nl​ 
​​​​​​