Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Jong geleerd, oud gedaan voor 3FM Serious Request
21 december 2015 |

Jong geleerd, oud gedaan voor 3FM Serious Request

#SR15 – De jongeren van het Rode Kruis Oss zijn al weken bezig met acties voor 3FM Serious Request 2015. In totaal hebben ze €2.800 opgehaald. “Ik ben ontzettend trots op onze afdeling, iedereen heeft zo hard zijn best gedaan!”, zegt Danique (18).

JRK-Oss.jpg
 Jeugd Rode Kruis Oss is één van de grootste Rode Kruis-jeugdafdelingen van Nederland. (Foto: redactie Rode Kruis)

Eindelijk is het zover! Het moment waar de Jeugd Rode Kruis Oss (JRK Oss) al die weken voor heeft gewerkt, is aangebroken. Ze gaan hun cheque van €2.800 in de brievenbus van het Glazen Huis doen. Eén voor één worden ze door de poortjes gelaten om langs de ruiten te lopen waarachter de 3FM-dj’s zitten. “Kijk, ik kom op televisie!”, roept Faelynn (7). Ze zit op de schouders van haar vader, EHBO-leraar bij JRK Oss. 

Lange rij voor de SR-brievenbus

Het is druk voor de brievenbus, er staat een lange rij. Danique doet snel de cheque in de brievenbus onder begeleiding van een Rode Kruis-vrijwilliger. “Dat ging wel heel erg snel”, zegt haar vriendin Iris (14). Gelukkig heeft ze Danique nog kunnen filmen, zodat ze met zijn allen het moment kunnen terugzien.

JRK-Oss-1.jpg
 Vanaf de schouders van haar vader kan Faelynn (7) alles goed zien. (Foto: redactie Rode Kruis)

Cupcakes en statiegeld voor Serious Request 2015 

“De afgelopen weken hebben we veel acties georganiseerd”, zegt Danique. “We hebben op een markt gestaan waar we cupcakes en sieraden verkochten. Ook zijn we langs de deuren gegaan om loten te verkopen en statiegeldflessen op te halen voor Albert Heijn. En we hebben gecollecteerd." In de week van 15 december tot en met 19 december 2015 hebben de jongeren samengewerkt met Radio Delta. Regelmatig mochten ze in de uitzending komen om over hun acties te vertellen. “Ik vind het thema van Serious Request erg goed gekozen”, zegt Danique. “Het is belangrijk dat jongeren in conflictgebieden een toekomst krijgen. Hopelijk wordt de opbrengst nog groter dan vorig jaar, zodat we ze allemaal kunnen helpen.”  

JRK-Oss-3.jpg
  De groep van 31 man juicht enthousiast en maakt er een mooie dag van. (Foto: redactie Rode Kruis)

EHBO-diploma

Jeugd Rode Kruis Oss is één van de grootste Rode Kruis-jeugdafdelingen van Nederland. “We zijn hier nu met 31 mensen, en dat zijn ze nog niet eens allemaal”, zegt Danique. Bij de afdeling is een aantal EHBO-leraren aangesloten die de jongeren leren hoe ze eerste hulp moeten geven. Vanaf hun 15e kunnen ze hun EHBO-diploma halen en meedraaien met een shift. “We blijven hier tot 4 uur vanmiddag feesten en dan gaan we terug naar Oss, pizza eten. Het gaat dus een mooie dag worden”, zegt Danique.  

Keep them going​​​​​​​​​​!​

3FM Serious Request 2015 zet zich in voor de generatie van de toekomst in oorlog en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Geef jij ze een toekomst? Keep them going!