Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Jonge ICT-professionals helpen het Rode Kruis
19 februari 2013 |

Jonge ICT-professionals helpen het Rode Kruis

Een groep jonge ICT-ers heeft voor het Nederlandse Rode Kruis een plan gemaakt om oudere en jonge vrijwilligers te verbinden. Het YIP-netwerk, actief binnen brancheorganisatie Nederland ICT, heeft dit plan aangeboden aan het landelijk bestuur van het Nederlandse Rode Kruis.

Online platform

Het voorgestelde online platform ‘CrissCross’ is een nieuwe toepassing waarmee het Rode Kruis een brug kan slaan tussen oudere en jongere vrijwilligers. Door gegevens uit social media aan het platform te koppelen ontstaat een buddy-systeem waarmee hulpvraag en -aanbod beter op elkaar wordt aangesloten. In het rapport worden onder meer aanbevelingen gedaan voor de invoer van het idee. Ook staan er zeven andere voorstellen in.

Paul Rosenmöller

Het rapport is in ontvangst genomen door Paul Rosenmöller, vicevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis. Vijftig jonge ICT-professionals hebben de plannen ontwikkeld samen met vrijwilligers van het Rode Kruis tijdens een Challenge-dag op 11 januari. Rosenmöller reageerde verheugd: "Ik vind het bijzonder dat vijftig jonge ICT-ers ons helpen de stap te maken naar slimme inzet van nieuwe technologie. Zij zijn in feite een groep zeer gespecialiseerde vrijwilligers. Hun creativiteit en expertise helpen ons op weg om andere jongeren aan ons te binden".

Challenge-dag

Op 11 januari werd in het Planetarium in Amsterdam de Challenge-dag gehouden. Het doel was om de binding tussen vrijwilligers van verschillende leeftijdsgroepen onderling en met de organisatie te versterken. In een zogeheten DeepDive, een gestructureerde brainstorm, ontwikkelden vijftig  jonge ICT professionals hiervoor acht toepassingen.
 
20130212_mamm_0113 copy.jpg