Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Zestienjarige Irma aan het werk tijdens Vierdaagse
20 juli 2016 |

Zestienjarige Irma aan het werk tijdens Vierdaagse

Met haar 16 jaar is Irma van der Klooster dit jaar de jongste EHBO'er bij de Vierdaagse Nijmegen. Ze heeft haar diploma Wandelletsel net gehaald en op welke plek kun je dit nu beter in de praktijk brengen dan bij het grootste wandelevenement van Nederland? "Bij mijn Rode Kruis-afdeling werd gezegd dat de Vierdaagse heel leuk is om bij te zijn. Dat is ook zo!"

Irma in actie website.jpg

Irma aan het werk langs de route tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. (Foto: Mart Bron)

Veel slachtoffers

De eerste wandeldag is meteen behoorlijk hectisch. Voornamelijk de hitte zorgt voor veel slachtoffers. "Gisteravond zouden we eigenlijk in het blarencentrum staan, maar de EHBO-posten hadden extra hulp nodig. Wandelaars stortten daar namelijk massaal in na het afmelden. De meesten hebben we gelukkig weer op kunnen lappen."

Vette watten

Zelf blaren prikken, mag de jongste vrijwilligster helaas nog niet, wegens Arbo-wetgeving. "Tot nu toe ben ik voornamelijk bezig geweest met vette watten en blaren afplakken”, vertelt Irma. Vanavond staat ze met haar team weer bij het blarencentrum. “Eerst sta ik bij de EHBO-post midden op de wedren. Daar zal het waarschijnlijk weer heel druk worden. Vanavond bij het centrum kan ik wat meer de tijd nemen voor de mensen. Daar heb ik zin in!"

Schouwburg

Rode Kruiser zijn bij de Vierdaagse bevalt tot nu toe erg goed. "Het is leuk om met de mensen bezig te zijn en erg gezellig bij de Schouwburg waar we slapen met z'n allen. Wel even wennen om met meer dan tweehonderd vrouwen op één zaal te slapen!" Even rustig zitten is er dan ook niet echt bij. "Het is nu hard werken, maar zaterdag als ik thuis kom, heb ik vakantie. Dan heb ik tijd genoeg om bij te komen!"

Zelf vrijwilliger worden?

Lijkt het jou ook leuk om klaar te staan voor mensen in nood? Schrijf je in als vrijwilliger!
 
 

Artikel delen?