Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Kinderactiviteiten Rode Kruis-opvang in beeld
16 september 2015 |

Kinderactiviteiten Rode Kruis-opvang in beeld

​#Vluchtelingen - Het Rode Kruis in Griekenland probeert ervoor te zorgen dat gevluchte kinderen hun traumatische ervaringen en gevaarlijke bootreis even vergeten. Vrijwilligers doen spelletjes met ze en geven hen tekenles. Hieronder zijn een paar kinderactiviteiten in beeld gebracht.  

Athene1.jpg Rode Kruis-vrijwilligers organiseren twee keer per dag activiteiten voor kinderen in het Griekse Elaionas kamp. Dit keer kregen ze tekenles. (Foto: Thomas Andre Syvertsen)

Athene5.jpg
  Aan de grote tafels in het opvangcentrum wordt er druk geknutseld en getekend. (Foto: Stephen Ryan)

minion.jpg  Minions zijn populaire cartoons om te tekenen. Daarnaast tekenen jongens graag auto's en meisjes prinsessen. (Foto: Thomas Andre Syvertsen)
 Athene3.jpg
  Nihane is tien jaar. Ze vindt het leuk om met de Rode Kruis-vrijwilligers te spelen en maakt veel vriendjes in het opvangcentrum. (Foto: Thomas Andre Syvertsen)

speelgoed.jpg
 Vrijwilligers geven knuffels aan de kinderen. Ze nemen ze blij in ontvangst en rennen ermee in het rond. (Foto: Thomas Andre Syvertsen)

In Nederland zitten ook duizenden vluchtelingen in opvangcentra. Deze mensen hebben behoefte aan spullen. Wil je spullen brengen naar een Welkom Winkel of helpen als vrijwilliger? Klik hier voor meer informatie.

60 Miljoen mensen op de vlucht 

60 Miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor conflict en geweld in eigen land. Zij hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Water, huisvesting, voedsel en medische zorg. Laat ons niet kiezen.

Of geef op Giro 6868, IBAN-nummer NL83 INGB 0000 0068 68 (6 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.