Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Klaar voor Koninginnedag en troonswisseling
27 april 2013 |

Klaar voor Koninginnedag en troonswisseling

We staan klaar om op Koninginnedag hulp te kunnen verlenen op de verschillende vrijmarkten, feesten, braderieën of optochten die op 29 en 30 april worden georganiseerd. Van Limburg tot Groningen, ruim 400 Eerste Hulp-vrijwilligers zijn deze dagen actief op grote en kleine evenementen door het hele land.

Amsterdam

Het merendeel van de vrijwilligers is actief in Amsterdam. Zo’n 212 EHBO’ers staan paraat om hulp te verlenen bij de evenementen en activiteiten rondom de troonswisseling.

Door de stad staan 16 Eerste Hulpposten van het Rode Kruis op plekken waar veel mensen worden verwacht. Er staan onder andere twee posten op de Dam, een post op het Stationsplein en het Museumplein. Ook langs het IJ,  de route van de Koningsvaart, zijn de EHBO’ers van het Rode Kruis aanwezig. De vrijwilligers staan niet alleen bij de posten maar lopen ook rond tussen de mensen om te helpen in geval van nood.

Drugs- en alcoholgebruik

Naast ‘reguliere’ hulpvragen als verwondingen, flauwtes, kneuzingen of snijwonden is er op Koninginnedag op de grote evenementen speciale aandacht voor de gevolgen van drugs- en alcoholgebruik.

Een Rode Kruis SIGMA team, de Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie, staat paraat bij de Beurs van Berlage. Het team heeft beschikking over een opblaasbare tent waar zij medische handelingen kunnen verrichten en gewonden kunnen verzorgen mocht dat nodig zijn.

Plattegrond met EHBO-posten

Een overzicht van onze EHBO-posten in Amsterdam. Kijk op onderstaande plattegrond.


EHBO-posten Koninginnedag / Kroning Amsterdam weergeven op een grotere kaart