Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Appeltje van Oranje uit handen van Koningin Maxima
17 mei 2013 |

Appeltje van Oranje uit handen van Koningin Maxima

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima reikten donderdag 16 mei de Oranje Fonds Kroonappels uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Het Jeugd Rode Kruis in Willemstad op Curaçao is een van de drie winnaars van Appeltjes van Oranje. Een wedstrijd van het Oranje Fonds waarbij sociale initiatieven met succes verschillende groepen mensen samenbrengt.

Jongeren bezoeken ouderen

Bij het project van het Jeugd Rode Kruis bezoeken jongeren ouderen en doen ze klusjes. Door het vaste contact ontstaat een echt band. Ook familieleden van de jongeren springen bij, bijvoorbeeld om hen naar de oudere te brengen. Eens per jaar komen alle ouderen en jongeren bijeen voor een groot feest.

Appeltje van Oranje

Jaarlijks bekroont het Oranje Fonds met de Appeltjes van Oranje sociale initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. Dit jaar benoemde het Oranje Fonds daarnaast ter ere van de troonswisseling éénmalig drie initiatieven tot Oranje Fonds Kroonappel. Na een uitvoerig selectieproces met bijna 4.000 inzendingen zijn zij beoordeeld als de mooiste sociale initiatieven van ons Koninkrijk. Als prijs ontvangen deze initiatieven ook ieder een bronzen Appeltje van Oranje en een geldbedrag van 15.000 euro.  

Appel uitreiking , Stg Jeugd Rode Kruis Curacao 007.jpg
Fotografie: Oranje Fonds