Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Lancering animatiefilm over ebola
9 juli 2015 |

Lancering animatiefilm over ebola

​#Ebola – Als kijker kom je in een dorp terecht waar ebola heerst. Een jong meisje verliest haar opa die besmet is met het virus. Vervolgens komt de hulpverlening op gang en leren de dorpsbewoners wat zij het beste kunnen doen in deze situatie.


ebolaknippie.JPG
     Met behulp van deze film kunnen getroffen gemeenschappen zien hoe ze ebola kunnen overwinnen.

Het Rode kruis lanceert samen met Unicef en Global Health Media Project een animatiefilm over ebola. Zo worden getroffen gemeenschappen betrokken bij de strijd tegen het virus. De hulpverlening van de ebola-artsen en andere hulpverleners wordt duidelijk in beeld gebracht.

Overwinnen

De zeven minuten durende film laat, door middel van verschillende karakters met wie de kijker zichzelf kan identificeren, zien hoe getroffen gemeenschappen zelf ebola kunnen overwinnen zoals de dorpsbewoners in de film.

De animatie is geproduceerd in samenwerking met award-winning animator Yoni Goodman en zal eveneens beschikbaar worden in het Frans, Portugees en een aantal lokale talen. Gezondheidswerkers, Rode Kruis-vrijwilligers en inwoners zijn getraind om kijkers te betrekken bij discussies over de film en het ebola-virus.

 

Doneer en steun

Help mee het ebola-virus te bestrijden en de getroffen bevolking te helpen hun leven weer op te bouwen. Onlangs heeft het Rode Kruis de termijn van het huidige ebola-programma verlengd tot en met december 2017. Het eindigen van de epidemie blijft eerste prioriteit en parallel zullen activiteiten gestart worden om de meest kwetsbaren te helpen hun leven weer op te bouwen en sterk te staan bij eventuele toekomstige humanitaire rampen.

Het IBAN nummer behorend bij giro 6868 is NL83 INGB 0000 0068 68, ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag en onder vermelding van ebola.