Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Lancering International Review of the Red Cross in Den Haag
22 oktober 2013 |

Lancering International Review of the Red Cross in Den Haag

​​​Aanstaande 31 oktober 2013 zal The International Review of the Red Cross de lancering van de nieuwste editie van de International Review of the Red Cross (IRRC, NO. 886) presenteren. Het is de eerste keer dat dit in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis in Nederland plaatsvindt.

Nieuwe Technologieën en Oorlogvoering

In de nieuwste editie van de International Review of the Red Cross behandelen verschillende juridische, wetenschappelijke en militaire experts hedendaagse technologische ontwikkelingen en de uitdagingen met betrekking tot het humanitair oorlogsrecht en humanitaire operaties. De review zal worden gepresenteerd door Mariya Nikolova. Zij is editor van de International Review of the Red Cross.

Bewapende Drones

Naast de lancering van de nieuwste Review zal  Professor dr. Marcel Brus, voorzitter van de Commissie van Advies inzake Volkenrechtelijke Vraagstukken (CAVV), het onlangs door het CAVV uitgegeven advies over bewapende drones toe lichten.

Panel Debat

Aansluitend vindt een panel debat plaats over de humanitaire, militaire en juridische implicaties van de inzet van bewapende drones en zal er worden ingegaan op het onderwerp Digitale Oorlogsvoering. Aan dit debat nemen Professor dr. Marcel Brus (CAVV), dhr. Laurent Gisel (ICRC) en Kolonel dr. Paul Ducheine (Ministerie van Defensie) deel en zij zullen hun visie toe lichten over de inzet van bewapende drones en digitale oorlogsvoering.

Meer informatie en aanmelden

De lancering zal op 31 oktober plaatsvinden in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort aan de Lange Poten 10 te Den Haag. Aanvangstijd is 15.30 uur en het zal om 18.00 uur ten einde komen.​

Er zijn slechts beperkte plaatsen beschikbaar. Wilt u hierbij aanwezig zijn dan kunt u zich aanmelden via contactcenter@redcross.nl  (o.v.v. Review).​ De lancering zal tevens via een livestream op onze website te volgen zijn.​

​​