Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Levende Nachtwacht onderstreept belang Goede Doelen Loterijen
10 februari 2012 |

Levende Nachtwacht onderstreept belang Goede Doelen Loterijen

Aan de vooravond van het Goed Geld Gala brachten in het Rijksmuseum 28 BN’ers de Nachtwacht tot leven. Ook Rode Kruis-ambassadeur Irene Moors was hierbij aanwezig. Onder leiding van topfotografe Patricia Steur herschiepen ambassadeurs van verschillende goede doelen het meesterwerk. Zo symboliseerden zij voor hoeveel onschatbare waarde de Goede Doelen Loterijen en hun deelnemers zijn voor goede doelen.

Recordbedrag

Tijdens het Goed Geld Gala in het Rijksmuseum in Amsterdam keerde de Nationale Postcode Loterij een recordbedrag uit. In totaal werd er 284 miljoen euro verdeeld onder 85 goede doelen organisaties. 
Het Nederlandse Rode Kruis mag ook dit jaar weer rekenen op een prachtige bijdrage van 3,6 miljoen ter ondersteuning van mensen in nood.

Belangrijk voor goede doelen

Dankzij de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij kunnen goede doelen hun belangrijke werk voortzetten en nieuwe projecten starten. De helft van ieder lot van de Postcode Loterij gaat rechtstreeks naar goede doelen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, natuurbescherming, milieu en sociale binding in Nederland. 

Bn´ers vormen Levende Nachtwacht
 Ambassadeurs goede doelen brengen Nachtwacht tot leven. 

Wilt u meer foto´s zien van de levende Nachtwacht? Klik dan hier​ voor een fotoreportage. RTL Boulevard was bij de fotoshoot aanwezig en maakte een filmpje. Klik hier om het filmpje te bekijken
​​​​​​​
Foto´s: Patricia Steur en Roy Beusker