Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Margriet Winter Fair officieel geopend door Prinses Margriet
19 november 2010 |

Margriet Winter Fair officieel geopend door Prinses Margriet

De tiende editie van de Margriet Winterfair is vrijdag officieel van start gegaan. Tijdens dit jubileumjaar wordt geld ingezameld voor het Rode Kruis. Prinses Margriet, vice-voorzitter van het Rode Kruis, gaf met een druk op de knop het officiële startsein voor de inzamelingsactie.

Ook Cees Breederveld, directeur van het Rode Kruis, was hierbij aanwezig.
 
 
Ter ere van het tienjarig jubileum van Margriet Winter Fair heeft het weekblad in samenwerking met het Rode Kruis een speciaal fonds opgericht. Het Margriet Rode Kruis Vakantiefonds. Tijdens de fair wordt geld ingezameld voor dit fonds. Daarbij gaat van elk verkocht kaartje 0,90 cent naar het Rode Kruis.   

Tussenstand

Met het startsein werd meteen een eerste tussenstand van de inzamelingsactie bekend gemaakt. Een veelbelovend resultaat, want op de eerste dag van het evenement werd maar liefst 46.805 euro opgehaald.

Vakantieweken

Geld uit het fonds wordt besteed aan een vakantieweek voor mensen in een sociaal isolement. Speciaal voor deze groep mensen organiseren het Rode Kruis en Margriet de Margriet Midwinter Weken. De vakantieweken vinden eind januari en eind februari 2011 plaats in twee Rode Kruis hotels. Hier beleven de vakantiegangers verschillende excursies, workshops en uitstapjes.

Stand Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft dit jaar een eigen stand op de Margriet Winter Fair. Bij deze stand wordt de workshop ‘De kracht van vriendschap’ gegeven. Ook is het mogelijk om zelf wenskaarten te maken. Margriet Winter Fair vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht tot en met 25 november.
 
 
margriet340.jpg