Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Meer dan 100 vrachtwagens met hulpgoederen naar belegerde Syrische steden
17 februari 2016 |

Meer dan 100 vrachtwagens met hulpgoederen naar belegerde Syrische steden

​#ConflictSyrië – Het Rode Kruis heeft toestemming gekregen van de Syrische regering om hulpgoederen te leveren aan een aantal belegerde steden, waaronder Madaya. Meer dan 100 vrachtwagens zijn onderweg.

Madaya-Konvooi-1.png
 Het hulpkonvooi zal proberen zo snel mogelijk de belegerde steden te bereiken. (Foto: SARC)

In Madaya zijn al tientallen mensen gestorven door tekort aan eten en drinken. Dit komt doordat de stad belegerd wordt en de bevolking geen kant op kan. Het Rode Kruis heeft de afgelopen maanden meerdere malen om toegang gevraagd en kreeg in januari toestemming om hulpgoederen te leveren in Madaya, Kefraya en Foua.

Mobiele medische teams

Nu zijn er meer dan 100 vrachtwagens vanuit Damascus onderweg naar een aantal belegerde steden. Zabadani, Foua, Kefraya, Mouadamiya en Madaya zullen zeer binnenkort hulpgoederen ontvangen. Ook zijn er mobiele medische teams mee die hulp kunnen verlenen aan zieken en gewonden.  

Madaya-Konvooi.png
  We hopen dat de andere strijdende partijen naast het regeringsleger, de vrachtwagens met hulpgoederen ook doorlaten. (Foto: SARC)

Andere strijdende partijen

Op dit moment wil het regeringsleger hulp doorlaten, maar het is niet duidelijk of de andere strijdende partijen dat ook gaan doen. In ieder geval gaan we proberen de hulpgoederen te geven aan de bevolking die in nood is.

Help de Syriërs!

De vijfde winter van het conflict in Syrië is aangebroken. In veel steden en dorpen heerst armoede en mensen hebben een gebrek aan basisbehoeften zoals eten, drinken, medicijnen en brandstof. Wil jij helpen? Doneer dan nu op NL83 INGB 0000 0068 68 t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis, onder vermelding van Syrië.


 

Facebook-campagne voor Syrië

Nieuw voor het Rode Kruis is de Facebook-campagne die we starten voor de Syriërs. Volg ons op Facebook.

 

Artikel delen?