Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Meer dan 50 doden in gruwelijke bomaanslag ziekenhuis Pakistan
8 augustus 2016 |

Meer dan 50 doden in gruwelijke bomaanslag ziekenhuis Pakistan

​​Het Internationale Rode Kruis (ICRC) is diep bedroefd door de verschrikkelijke aanslag op het ziekenhuis in Quetta in Pakistan waar maandag meer dan 50 doden vielen en nog meer gewonden.


 

​​Reto Stocker, hoofd van de ICRC-delegatie in Pakistan: "We zijn geschokt dat zoveel onschuldige mensen in koelen bloede zijn vermoord net buiten de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis in Quetta. Ziekenhuizen zijn plekken waar levens worden gered. Er is geen enkele rechtvaardiging voor dergelijke afschuwelijke daden. We delen het verdriet en de pijn van de nabestaanden."

​Afnemend respect

Het Internationale Rode Kruis maakt zich zorgen om het wereldwijd afnemende respect voor ziekenhuizen, medisch personeel en ambulances. Het werk in en door zorginstellingen moet worden gerespecteerd ten koste van alles. Samen met de lokale medische broederschap van Pakistan heeft het ICRC de laatste twee jaar hard gewerkt om de veiligheid van diensten in de gezondheidszorg in alle omstandigheden onder de aandacht te brengen.​

 

 

Artikel delen?