Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Meer geld nodig voor hulp Syrische vluchtelingen
6 juni 2013 |

Meer geld nodig voor hulp Syrische vluchtelingen

De situatie voor veel Syriërs verslechtert met de dag. Miljoenen vluchtelingen zoeken hun heil in buurlanden Libanon, Jordanië, Irak en Turkije. Het benodigde budget voor hulp aan de vluchtelingen is opgelopen naar 56 miljoen euro.

Door de aanhoudende burgeroorlog hebben buurlanden als Libanon, Jordanië, Irak en Turkije te maken met een grote toestroom van Syrische vluchtelingen. Sinds het begin van het conflict in 2011 zijn ruim 1,5 miljoen mensen het land ontvlucht.

Libanon

“Zij verblijven in vluchtelingenkampen of worden opgevangen bij mensen thuis, waar ze afhankelijk zijn van voedselhulp en medische zorg", zei Georges Kettaneh van het Libanese Rode Kruis.

Irak

Het aantal vluchtelingen neemt toe en de situatie waarin zij terecht komen verslechtert. In Irak concentreert de vluchtelingenstroom zich in het noorden, waar de gezondheidssituatie al nijpend is, aldus Yassin Al Ammoury van de Iraakse Rode Halve Maan.

Hulp

Sinds de eerste Syriërs hun land ontvluchtten, boden we hulp in de vorm van voedsel, drinkwater, hygiëne kits, medicijnen, eerste hulp, mobiele klinieken en psychosociale hulp.