Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Aantal getroffenen Nigeria groeit
24 oktober 2012 |

Aantal getroffenen Nigeria groeit

De overstromingen in Nigeria hebben nog meer mensen getroffen dan gedacht. Inmiddels zijn er meer dan 350.000 mensen getroffen. Dit vertelde Eelko Brouwer. Hij is vorige week teruggekeerd uit Nigeria waar hij werkzaam was als teamleider  van een internationaal Rode Kruis team.

Situatie niet stabiel

Eelko heeft in Nigeria een inschatting gemaakt van de situatie en de hulp die nodig is. Volgens hem is de ramp nog steeds in ontwikkeling en is de situatie niet stabiel. De hulpverlening van het Rode Kruis bestond in eerste instantie uit het uitdelen van hulpgoederen zoals voedselpakketten en hygiƫne kits. Inmiddels helpt het Rode Kruis ook mensen die weer terug naar huis kunnen.

Problemen in de toekomst

Rode Kruis-teamleider Brouwer voorziet problemen voor de toekomst. Een aantal gebieden is lastig te bereiken. Dit kan de hulpverlening moeilijker maken. Daarnaast is er een kans dat het water nog twee maanden lang blijft stijgen. Dit maakt de kans op uitbraak van ziekten en algehele uitputting erg groot. 

Het Rode Kruis helpt zolang het nodig is

Het Rode Kruis blijft helpen zolang het nodig is, waar het nodig is. Maar daarbij kunnen wij niet zonder uw steun. Daarom heeft het Rode Kruis speciaal voor deze slachtoffers een fonds in het leven geroepen: het Stille Rampen Fonds. U kunt dit fonds steunen met een gift.