Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Meer hulp voor jongeren in conflictgebieden door hogere opbrengt 3FM Serious Request
3 juni 2016 |

Meer hulp voor jongeren in conflictgebieden door hogere opbrengt 3FM Serious Request

​​#SR15 – Het Rode Kruis kan nog meer jongeren in oorlogs- en conflictgebieden steunen door een hogere opbrengst van 3FM Serious Request 2015. Nederland heeft tot nu toe €8.466.249 gedoneerd voor deze actie. Dat is bijna een miljoen euro meer dan was verwacht toen de 3FM dj´s op 24 december 2015 uit het Glazen Huis in Heerlen kwamen.

3FMSeriousRequestTerugkoppeling.jpg

 Tijdens 3FM Serious Request 2015 was het elke avond druk rond het Glazen Huis met mensen die donaties deden in de chequebox. (Foto: Rode Kruis) 

Glazen Huis

Aan het einde van 3FM Serious Request, waarbij 3 dj’s  zich zonder eten laten opsluiten in het Glazen Huis en een week radio en televisie maken om aandacht te vragen voor een stille ramp, wordt er altijd een prognose gemaakt van de eindopbrengst. Dat is nodig omdat een deel van de toezeggingen die bijvoorbeeld tijdens de uitzending worden gedaan en de cheques die in de chequebox terecht komen nog niet verwerkt zijn op 24 december. Ook lopen sommige acties, zoals de verkoop van merchandise of de 3FM veiling, nog door tijdens het volgende jaar. Zelfs nu nog lopen er acties voor 3FM Serious Request 2015

Hieronder een compilatie-video van 3FM Serious Request 2015:

 

Serious Request 2015

Het Glazen Huis stond in 2015 in Heerlen. De opbrengst van 3FM Serious Request 2015 is bestemd voor jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Het Rode kruis helpt deze jongeren om een toekomst op te bouwen, door ze bijvoorbeeld weer naar school te laten gaan, een beroepsopleiding te laten volgen of te steunen bij het opstarten van een onderneming. Daarnaast geven we ze  psychosociale ondersteuning en zorgen we voor de eerste levensbehoeften, zoals voedsel, drinkwater, onderdak en medische zorg.

Breda

In 2016 staat het Glazen Huis in Breda. Benieuwd naar de stille ramp waar we ons dan voor gaan inzetten? Op dinsdag 7 juni gaat 3FM dj Giel Beelen dat in zijn programma bekend maken.

Artikel delen?