Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Melding voor personen die contact zoeken met familieleden na de aardbeving in Chili
4 maart 2010 |

Melding voor personen die contact zoeken met familieleden na de aardbeving in Chili

​​Chili is op 27 februari getroffen door een zeer zware aardbeving. Het Internationale Rode Kruis (ICRC) heeft een speciale website geopend waarop mensen zichzelf en vermiste familieleden kunnen registreren. Het Rode Kruis hoopt dat familieleden door het gebruik van de website het contact met hun geliefden sneller kunnen herstellen.

 
Chili is op 27 februari getroffen door een zeer zware aardbeving. Het Internationale Rode Kruis (ICRC) heeft een speciale website geopend waarop mensen zichzelf en vermiste familieleden kunnen registreren. Het Rode Kruis hoopt dat familieleden door het gebruik van de website het contact met hun geliefden sneller kunnen herstellen.
 
Personen die het contact met hun familieleden verloren zijn door de aardbeving in Chili kunnen de namen van de gezochte personen direct registreren op:
 
Op dit moment heeft het Rode Kruis helaas geen mogelijkheden om actief op te sporen in het getroffen gebied.
Wat kunnen personen die contact zoeken met familie of naasten in het getroffen gebied verder doen?
 
Indien de vermiste perso(o)n(en) de Nederlandse nationaliteit heeft raden wij u aan contact op te nemen met het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, afdeling Consulair-Maatschappelijke Zaken op: +31 70 3484 770.
Indien de vermiste perso(o)n(en) de Chileense nationaliteit heeft raden wij u aan contact op te nemen met de Ambassade van Chili. De Ambassade van Chili in Nederland: +31 70 3123640, e-mail: echilenl@echile.nl, website: http://www.echile.nl/
 
Indien de vermiste perso(o)n(en) een andere nationaliteit heeft raden wij u aan contact op te nemen met de Ambassade/Consulaat in Nederland van het land waarvan de vermiste persoon ingezetene is. Voor contactgegevens zie: http://www.minbuza.nl/cccd.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Opsporing en Ondersteuning van het Nederlandse Rode Kruis via + 31 70 44 55 822 of via tracing@redcross.nl