Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Mobiel doneren via MyOrder-app tijdens Collecteweek
20 juni 2014 |

Mobiel doneren via MyOrder-app tijdens Collecteweek

Ben jij al in het bezit van de MyOrder-app? Dan kan je deze week makkelijk een donatie doen aan het Rode Kruis! De mobiele donatie is mogelijk door een een samenwerking tussen het Rode Kruis, MyOrder en de Rabobank.

MyOrder
Gebruikers van MyOrder kunnen zelf de hoogte van hun donatie bepalen door op de bedragen €2, €5, €10 of €20 te klikken, via de categorie 'Overig' in de app. Deze bedragen kunnen ook worden gecombineerd.

 "Met de MyOrder app kunnen gebruikers via hun mobiele telefoon eenvoudig doneren. Het gebruik van de mobiele telefoon voor het doen van betalingen wordt steeds gebruikelijker", aldus Edwin de Ron, Specialist online en mobiel betalen van de Rabobank. Frank Kempers, manager collecte bij het Rode Kruis beaamt dit: "Steeds meer mensen hebben een smartphone en gebruiken die inmiddels ook voor betalingen. Daarnaast zoeken wij altijd naar nieuwe manieren van fondsenwerving, naast onze fysieke collecteweek. Doneren via MyOrder brengt dat heel mooi samen. We zijn dan ook erg blij met deze samenwerking."

Opbrengst naar lokale afdelingen

Het geld dat wordt opgehaald tijdens de collecteweek gaat naar de activiteiten van de lokale afdelingen van het Rode Kruis. Hulp aan ouderen in nood, het onderwerp dat dit jaar centraal staat, is daar een belangrijk onderdeel van. Daarnaast biedt het Rode Kruis ook hulp in andere noodsituaties, zoals medische ondersteuning en informatievoorziening bij calamiteiten of rampen.